За бърза поръчка 24/7:
0879 353 677

Меню
Меню
Нещо е различно?

Нещо е различно?

Спокойно! Вече знаеш как!

Качествено и трайно решение ВЕДНАГА.

НАРИНЕ Лейди възстановява полезната микрофлора
по напълно естествен начин и без химия.

Нещо е различно?

Нещо е различно?

Сърбежът и паренето те побъркват?

Качествено и трайно решение ВЕДНАГА.

НАРИНЕ Лейди премахва възпалението, като възстановява добрата микрофлора
по естествен начин и без химия.

Нещо е различно?

Нещо е различно?

Усещаш силен дискомфор и сухота?

Качествено и трайно решение ВЕДНАГА.

НАРИНЕ Лейди премахва сухотата и дискомфорта,
като възстановява добрата микрофлора по естествен начин и без химия.

І. Какво представлява бактериалната вагиноза.

Бактериалната вагиноза е дисбактериоза на влагалището, която възниква в резултат на промяна на средата под влияние на различни външни и вътрешни за организма на жената фактори. По биологичната си същност, бактериалната вагиноза е възпаление на лигавицата на влагалището, предизвикано от анаеробни патогенни бактерии или гъбички. Нормално във влагалището около 90% от микрофлората трябва да бъде от млечнокисели бактерии от вида Lactobacillus acidophilus /ацидофилни бактерии/,  колонизиращ щам, които произвеждат млечна киселина и метаболити, и определят неговото киселинно рН. Така се потиска развитието на патогенните видове бактерии, които, ако се размножат, могат да предизвикат това заболяване.

В случай, че бактериалната вагиноза се развива по време на бременност, е възможно да доведе до значителни усложнения – преждевременно раждане, повишен риск от инфекция и др. Ето защо навременната диагностика и лечение на всяко променено по вид влагалищно течение в хода на бременността са изключително важни.

При наличие на бактериална вагиноза е възможно да се развие и инфекция на матката и маточните тръби. Бактериите, предизвикващи бактериалната вагиноза, могат да доведат до развитие и на тазово-възпалителни заболявания, което от своя страна да доведе до стерилитет.

ІІ. Причини за развитието на бактериалната вагиноза.

Причината за развитие на бактериалната вагиноза е намаляването на количеството на ацидофилните бактерии във влагалището под критичния минимум, в резултат на което се развиват патогенни бактерии и вземат превес в локалната микробиоценоза  /нарушава се равновесието между ацидофилните и патогенните бактерии/ във влагалището.

Всяка жена може да развие бактериална вагиноза. Съществува комплекс от фактори, които нарушават нормалния баланс /микробиоценоза/ на влагалището. Такива са:

 • Антибиотично лечение
 • Инфектиране с полово-предавана инфекция – хламидия, микоплазма, уреаплазма, гонорея
 • Използване на лубриканти, съдържащи консерванти
 • Използване на хигиенни вагинални душове
 • Вътрематочна спирала като контрацептивен метод
 • Използване на дамски менструални тампони

Терапията при партньора е задължителна в случай на оплаквания като зачервяване или сърбеж по члена, парене или болка при уриниране. Препоръчва се провеждане на лечение при мъже, чиито партньорки развиват рецидивираща бактериална вагиноза.

Развитието на бактериална вагиноза често е единствен симптом на успоредно протичаща друга инфекция – например с хламидия, уреаплазма или гонорея. Ето защо при жени, при които се установява относително често бактериална вагиноза, е препоръчително да се направи тест и за съпътстващи полово-предавани инфекции, които сами по себе си могат да са предразполагащ фактор за заболяването.

ІІІ. Симптоми на бактериалната вагиноза.

Най-често жените с бактериална вагиноза имат едно или повече от следните оплаквания:

 • цистит
 • гъбична вагинална инфекция
 • повишено по количество белезникаво или сивкаво вагинално течение
 • неприятна миризма на секрета от влагалището
 • сърбеж и/или парене във или около влагалището

Течението при жени с бактериална вагиноза често е белезникаво или сивкаво, млечно на вид, понякога пенесто. Характерна е неприятната му миризма (подобна на риба), която се засилва сред полов контакт или след менструация. Възможно е жените да се оплакват от сърбеж или парене във или около влагалището.

ІV. Как да премахнем бактериалната вагиноза.

Успешното премахване на дисбактериозата на влагалището и нейните последствия е пряко свързано с възстановяването на микрофлората в него. Създаването във влагалището на правилната локална микробиоценоза ще доведе до елиминирането на патогенната и условно-патогенната микрофлора, гнилостните и гноеродните бактерии. На практика поради простата причина, че микрофлората на влагалището не се възстановява от само себе си, вагиналната дисбактериоза се премахва изключително трудно и много често рецидивира. Организмът се нуждае от външна помощ. Т.е. необходимо е реинтродуциране на полезни живи ацидофилни бактерии във влагалището за трайно възстановяване на вагиналната микрофлора. Премахването на дисбактериозата на влагалището възстановява заложения от самата природа баланс в него.

Един от най-ефективните методи за премахване на дисбактериозата е във влагалището да се апликира /вкара/  специално подготвената култура от живи активирани лактобацили (бактерии на Дьодерлайн) в най-високата фаза от жизнената им активност, каквато е във вагиналният пробиотик NARINЕ LADY.

V. Кога трябва да се използва вагиналният пробиотик NARINЕ LADY.

Използването на вагиналния пробиотик NARINЕ LADY е показано в следните случаи:

- при цистит

- при гъбична вагинална инфекция

- при бактериална вагиноза

- при парене и/или сърбеж

- при неприятна миризма

- след антибиотично лечение за предотвратяване появата на бактериална вагиноза

- при планиране на бременност

- след използване на лубриканти с консерванти - за предотвратяване появата на бактериална вагиноза

- с профилактична цел

VІ. Има ли вагиналният пробиотик NARINЕ LADY странични ефекти.

Досега не са установени странични ефекти на вагиналния пробиотик и противопоказания за неговото използване.

VІІ. Мерки за предотвратяване на рецидиви на бактериалната вагиноза.

         След като възстановите микрофлората на влагалището си с вагиналния пробитик NARINЕ LADY, с цел да предотвратите рецидивиране на дисбактериозата на влагалището, спазвайте следните препоръки:

 • След антибиотично лечение направете апликации с вагиналния пробиотик NARINЕ LADY.
 • Ако получите инфектиране с полово-предавана инфекция /хламидия, микоплазма, уреаплазма, гонорея/, след като завършите лечението, направете апликации с вагиналния пробиотик NARINЕ LADY.
 • Не използвайте лубриканти, съдържащи консерванти. Целта на консервантите е да осигурят дълъг срок на годност. Те убиват всички бактерии, включително полезните ацидофилни бактерии. Използвайте био лубриканти, ако е наложително.
 • Използвайте презервативи с био лубриканти.
 • Използването на хигиенни вагинални душове е възможно да доведе до унищожаването на полезната микрофлора във влагалището, ако се извършва с водопроводна хлорирана вода. Хлорът има за цел да поддържа микробиалната чистота на водата, той убива не само патогенната, но и полезната микрофлора.
 • Използването на вътрематочна спирала като контрацептивен метод е възможно да увреди микрофлората във влагалището. Използвайте методи на контрацепция, които не увреждат микрофлората.

Комплектът включва:

 • Течен вагинален пробиотик "Наринe Лейди", 175 ml - 1 бутилка;
 • Прахова смес "Медбио+ За вагинални промивки", 130 g - 3 сашета
 • Спринцовка за еднократна употреба, стерилна, 10 ml – 18 бр.;
 • Катетър за еднократна употреба, стерилен – 18 бр.
 • Комплект за вагинални промивки (дамски тоалетен душ) - 1 бр., който съдържа 1 бр. спринцовка и 1 бр. катетър
 • Подробна Инструкция за употреба – 1 бр.

(Спринцовките и катетрите са в отделни опаковки).

 1. Течен вагинален пробиотик "Нарине Лейди" - 175 g

Състав: живи ацидофилни бактерии Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402 ≥ 106 CFU/ml и техни метаболити, хранителна среда.

Показания: предназначен е за вагинална  употреба при дисбактериоза на влагалището и поддържане на нормалната микрофлора в него. При цистит, гъбична вагинална инфекция, повишено по количество белезникаво или сивкаво вагинално течение, неприятна миризма на секрета от влагалището, сърбеж и/или парене във или около влагалището, след антибиотично лечение за предотвратяване появата на бактериална вагиноза, при планиране на бременност, след използване на лубриканти с консерванти - за предотвратяване появата на бактериална вагиноза, с профилактична цел.

Вагиналният пробиотик съдържа живи активирани колонизиращи бактерии с висока концентрация в течна хранителна среда, което осигурява поддържането на здравословния баланс на микрофлората във влагалището. 

При апликиране във влагалището вагиналният пробиотик Нарине Лейди осигурява заселване на живи ацидофилни бактерии, които създават локална колония /микробиоценоза/. Това е единственият природосъобразен начин за възстановяване на микрофлората на влагалището - така, както Природата го е създала. Живите пробиотични бактерии решават трайно проблема по много бърз и ефективен начин – отстраняват дисбактерозата, а не симптомите.

Лактобацилите /бактериите на Дьодерлайн/ са бактерии, с които хората се раждат. Те са важна част от полезната микрофлора на дебелото черво и влагалището.

Странични ефекти: Няма установени досега странични ефекти от използването на вагиналния пробиотик "Нарине Лейди". Да не се използва в случай на установена алергия или свръхчувствителност към продукта.

 1. Прахова смес "Медбио+ За вагинални промивки" - 130 g

 

Състав: ксилитол, натриев хидрогенкарбонат, натриев хлорид

Показания: за приготвяне на воден разтвор с противогъбично действие срещу гъбички Кандида с висока ефективност - 99,9%. Разтворът се прилага за вагинални промивки и апликации.

Противопоказания: Не са констатирани.

Този артикул е един от елементите на Системата Медбио+ Знания, методи и стоки за възстановяване на здравето и поддържането му в добро състояние при хрема и запушен нос, дисбактериоза на влагалището, колики, проблеми с дебелото черво, запек, дисбактериоза, есенциална хипертония /високо кръвно налягане/, болки в ставите, проблеми в устната кухина и др.

НАРИНЕ ЛЕЙДИ комплект за интимна хигиена

НАРИНЕ ЛЕЙДИ комплект за интимна хигиена

Директно от производителя!

Пълен комплект за интимна хигиена.


⭐⭐⭐⭐⭐ Ива Янкулова: Много съм доволна. Помогна ми при хронифицирал цистит.

⭐⭐⭐⭐⭐ Desislava Tsonkova: Имам потвърдителни резултати от лекар, че всичко е наред!

⭐⭐⭐⭐⭐ Петя Николова: Продукта заслужава адмирации, има невероятен резултат.


Категория: Дамски пробиотици Производител: MEDBIO+ SKU:
Моля, първо изберете разновидност.
104,00 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Няма наличност

Поръчка по телефона и информация: 0879353677

 • Поръчките се доставят в рамките на 1-2 работни дни
 • Безплатна доставка над 90 лв
 • Хладилна доставка

Важно!

Този артикул не може да бъде върнат в магазина поради факта, че продуктът има кратък срок на годност, съхранява се и се транспортира в хладилни условия и може да се влоши качеството му при неправилно съхранение от страна на потребителя - Закон за защита на потребителите, чл. 57, ал. 4

Последни новини

Неврологични и невродегенеративни проблеми
Вода
Повреденият мозък
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки