За бърза поръчка 24/7:
0879 353 677

Меню
Меню
Нещо е различно?

Пълна информация за приложение при остра и хронична хрема, запушен нос, синузит, трета сливица при децата на капки за нос НАРИНЕ НАЗАЛ с живи бактерии

НАРИНЕ НАЗАЛ/ NARINЕ NASAL КАПКИ ЗА НОС  С ЖИВИ АКТИВИРАНИ БАКТЕРИИ. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ?

Капките за нос NARINE NASAL са предназначени за хигиена на носната кухина за всички възрасти при запушен нос, хрема, секрети, увеличена трета сливица, кихане, сърбеж. При правилно приложение осигуряват необходимото изчистване и хигиенизиране на носната кухина, благоприятстват успокояването и хидратирането на лигавицата по бърз и ефективен начин.

Състав: живи млечнокисели бактерии и хранителна среда за тях. Не съдържа следните алергени: мляко/казеин, риба, ракообразни, фъстъци, пшеница, глутен и соя. Не съдържа изкуствени оцветители, овкусители или консерванти./>

Начин на употреба:

Преди прилагането на капките за нос НАРИНЕ НАЗАЛ или НАРИНЕ БИОБИОТИК задължително приложете промивки на носната кухина с разтвор на праховата смес МЕДБИО+ ЗА НАЗАЛНИ ПРОМИВКИ. Това значително подобрява действието им.

Противопоказания и странични ефекти

Досега не са установени странични ефекти и противопоказания за тяхното приемане. Поносимостта им е много добра, което позволява безопасна употреба за продължителен период от време.

Да не се прилагат в случай на индивидуална непоносимост към някоя от съставките.

Съхранение, транспорт и особености на пробиотичните капки за нос на микробиологична лаборатория МЕДБИО+

·        Да се съхраняват при температура 2-8°С, краткотрайно (до 18 часа) при температура до 15°С, 2-3 пъти.

·        Да се разклатят преди употреба!

·        Да се използват до 14 дни след отваряне на бутилката!

Доставката на пробиотичните капки за нос се извършва при поддържане на хладилния температурен режим с акумулатори на студ в топлоизолирани транспортни опаковки.

Метаболитни капки за нос НАРИНЕ БиоБиотик/NARINE BioBiotic. Какво представляват?

Метаболитните капки за нос НАРИНЕ БиоБиотик/NARINE BioBiotic са изделие, предназначено за назална употреба за деца над 7 години и  големи хора при запушен нос, хрема, секрети, синузит. Те съдържат основно метаболитна субстанция N-F от метаболити на безвредни бактерии с висока концентрация, без живи бактерии.

 

Метаболитните капки за нос се прилагат преди капките за нос Нарине назал, като с прилагането им се цели да се подпомогне изчистването на носната кухина, с което се повишава ефективността им.

 

Начин на приложение: В легнало положение се накапват по 5-10 капки от капките за нос Нарине БиоБиотик във всяка ноздра, докато се усети, че се стичат в гърлото. Капките се прилагат 3 до 5 пъти на ден, в продължение на 10 дни. След накапване носът се стиска леко с два пръста няколко пъти, за да се омокри максимално от вътрешната страна. Желателно е последното за деня поставяне на капки да става вечер преди лягане. Понякога, след накапване на капките започва по-усилена секреция от носа. Тогава издухайте носа и капнете пак от капките; ако има отново секрет - отново издухайте и капнете; и пак отново, докато секрецията намалее или спре. Не можете да предозирате. Ако има силно запушване на носа, накапвайте по-често от капките за нос Нарине БиоБиотик.

Противопоказания: досега не са установени.

Съхранение и транспорт:

·        Съхраняват се на стайна температура!

·        Да се разклатят преди употреба!

·        Да се използват до 14 дни след отваряне на бутилката!

Тъй като  обикновено се доставят в комплект с пробиотичните капки за нос НАРИНЕ НАЗАЛ, които изискват хладилно съхранение, доставката на метаболитните капки се извършва в топлоизолирани транспортни опаковки с акумулатор на студ, заедно с пробиотичните продукти, но не е необходимо да ги съхранявате в хладилник.

 

АКО ЛИГАВИЦАТА Е СИЛНО ВЪЗПАЛЕНА И СЕ УСЕЩА БОЛКА, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?

При силно възпалена лигавица в началото на прилагането на капките или промивките с разтвор на прахова смес Медбио+ За промивки е възможно да се усети болка, която понякога е доста силна. Ако това се случи, преустановете временно прилагането на капките за нос и направете 2 дни х 3 пъти на ден промивки с отвара от лайка. Приготвяне на отварата: в 500 ml вода вряща вода сложете лайка - 1 до 3 с.л. за деца или 3 до 5 с.л. за възрастни; варете 1 мин., махнете от котлона и оставете да кисне 30 мин. захлупена; прецедете и оставете да изстине. Правете промивките с температура на отварата около 36°С с комплекта за промивки МЕДБИО+ЧИСТ НОС. След това продължете с прилагането на метаболитните капки и капките за нос Нарине назал.

Прахова смес Медбио+ ЗА ПРОМИВКИ. Какво представлява?

Приготвяне на разтвора на праховата смес Медбио+За назални промивки: Цялото съдържание на опаковката се разтваря в 1 литър вряла вода и се разбърква. Оставя се да изстине и се затваря в пластмасово или стъклено шише. Прилагането при големи хора и при деца се осъществява по различен начин. Начин на прилагане при големи хора и деца над 5-6 години – чрез промивки:

1. Затоплете разтвора до 30-37°С, за да не настине носа;

2. Отворете опаковката на Медбио+ Чист нос и разопаковайте спринцовката и назалния адаптор;

3. Засмучете със спринцовката от готовия разтвор;

4. Поставете назалния адаптор върху спринцовката;

5. Внимателно допрете върха на назалния адаптор до едната ноздра;

6. Наведете се над мивката с леко наклонена напред глава, леко отворете уста и дишайте през нея;

7. Внимателно избутайте разтвора в едната ноздра до изтичането му заедно със секретите през другата ноздра;

8. Малко количество от разтвора може да изтече в задната част на устата /гърлото, което изплюйте;

9. Повторете горните стъпки няколко пъти през едната ноздра и няколко пъти през другата ноздра;

10. След промивка и на двете ноздри внимателно издухайте носа и го избършете с кърпа;

11. Промивките се правят 3-5 пъти дневно в 5-6 последователни дни, докато свърши разтворът.

12. На следващия ден започвате прилагането на капките за нос НАРИНЕ НАЗАЛ;

13. След използване измийте назалния адаптор и спринцовката с вода и дезинфекцирайте със спирт или със 100 ml вода с добавени 2-3 капки хлорен диоксид.

14. Промивките с разтвора не предизвикват болка или друг дискомфорт.

Начин на прилагане при деца под 5-6 години – чрез накапване на капки: При деца под 5-6 г. или при тези, при които има проблем с промивките и не могат да ги правят, да се капят по 3-5 капки в ноздра с пипета, 4-5 пъти на ден, в продължение на 10 дни, след което се започва прилагането на капките НАРИНЕ НАЗАЛ.

Съдържание: борна киселина, натриев тетраборат

Съхранение:

- на праховата смес - на стайна температура.

- на приготвения разтвор при използване от големи хора – на стайна температура, за няколко дни, докато свърши.

- на приготвения разтвор при използване за капане на капки в носа на деца – по 50-100 ml на стайна температура за капане в продължение на 10 дни.

Останалия разтвор дръжте в затворена бутилка – при 2-8°С, може да се съхранява до 3 месеца и да се използва при необходимост. Ако се е появила бяла утайка, затоплете разтвора и тя ще изчезне. След изстиване отново сипете в бутилката, затворете и поставете в хладилника. .

 

Промивките се правят с комплекта за назални промивки МЕДБИО+ЧИСТ НОС.

 

Как се правят промивки на дете, можете да видите от този клип

 

ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ! ВАЖНО!

Обръщаме внимание, че ако имате чести и хронични проблеми с носа, е възможно, те  да се дължат на отслабена имунна система. Тогава е необходим комплексен подход, при който се въздейства и локално в носа /чрез капките за нос/, и върху целия организъм за засилване на имунната система чрез приема на пробиотиците от сериите НАРИНЕ БЕБЕ и НАРИНЕ АДЪЛТ.

Правила при прилагане на назалните комплекти:

1. При остра и хронична хрема, запушен нос, задна хрема, кихане, сърбеж, чести респираторни заболявания, трета сливица при децата се прилагат капки за нос комплект NARINE NASAL / НАРИНЕ НАЗАЛ + прахова смес МЕДБИО+ ЗА ПРОМИВКИ 

Най-често използваният комплект. Съдържа всичко необходимо.

Повече информация за връзката на патогените в носа и третата сливица можете да прочетете в статията  Трета сливица /Фарингеална тонзила /Аденоидни вегетации/ тук https://medbio.bg/article/nos-treta-slivica

2. При дългогодишни проблеми с носа, синузит/ синуит, загубено обоняние, крива носна преграда, полипи в носа и др. хронични проблеми се прилага комплектът NARINE NASAL / НАРИНЕ НАЗАЛ + NARINE BioBiotic / НАРИНЕ БиоБиотик + МЕДБИО+ ЗА ПРОМИВКИ 

3. При лека хрема и запушен нос като поддържащо приложение след основен курс се прилагат пробиотични капки за нос NARINE NASAL / НАРИНЕ НАЗАЛ 

 

Колко често е възможно да се прилагат капките за нос Нарине назал и/или комплектите?

По принцип прилагането на капките за нос Нарине назал с живи бактерии, както и всички комплекти, нямат противопоказания и могат да се прилагат колкото пъти има необходимост. Могат да се прилагат и профилактично също колкото пъти е необходимо.

При хрема и запушен нос Хигиенни капки за нос НАРИНЕ НАЗАЛ к-

При хрема и запушен нос Хигиенни капки за нос НАРИНЕ НАЗАЛ к-

Директно  от производителя!

Природно решение за хигиена на носа при остра и хронична хрема, запушен нос, задна хрема, чести респираторни заболявания,  кихане, сърбеж, увеличена трета сливица при децата. Най-често използваният комплект. Съдържа всичко необходимо. При синузит и дългогодишни проблеми с носа да се приложи Комплект Нарине Назал + Нарине БиоБиотик при синузит.

Категория: Капки за нос Производител: MEDBIO+ SKU:
Моля, първо изберете разновидност.
49,00 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Няма наличност

Поръчка по телефона и информация: 0879353677

  • Поръчките се доставят в рамките на 1-2 работни дни
  • Безплатна доставка над 90 лв
  • Хладилна доставка

Последни новини

Неврологични и невродегенеративни проблеми
Вода
Повреденият мозък
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки